• A. Plesmanlaan 5
  • 9615 TJ Kolham
  • Bedrijvenpark “Rengers”
  • aan de A7 vlakbij Hoogezand
  • Telefoonnummer: (0598) 36 16 20
  • E-mail: info@asvancare.nl

Het verhaal van Anne Douwsma

...

Anne Douwsma is eigenaar van Pearle Opticiens in Haren. Hij heeft MS (Multiple Sclerose), een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anne had een ouder model Mercedes Vito, maar daar kon geen luchtvering op. Via Wensink Mercedes-Benz Assen heeft hij een nieuwe Mercedes Vito aangeschaft en is de auto geheel naar zijn wensen aangepast bij A&S Vancare.

Eigenaar en chef werkplaats van A&S Vancare Berend Jan Andringa: “Voor Anne hebben we luchtvering voor én achter ingebouwd. Dat is voor hem ideaal. Zo kan de hele auto naar beneden.” Anne: “Die luchtvering was doorslaggevend: de auto kan twaalf centimeter naar beneden, zodat de instap voor mij gemakkelijker wordt.”

Functionele aanpassingen

De luchtvering was doorslaggevend, maar Anne is niet minder te spreken over de overige aanpassingen die gedaan zijn: “We hebben het eerst gehad over een auto zonder dubbele cabine, maar dan kun je ook minder mensen vervoeren. Ik kan nog zelfstandig van achter de auto naar de bestuurdersstoel komen, dus een gewone dubbele cabine was een mogelijkheid. Edward Staal, eigenaar en verkoopadviseur van A&S Vancare heeft mij uitstekend geadviseerd. Nu heb ik een gezinsauto met alles erop en eraan. Door mijn ziekte is het in- en uitstappen lastig. De elektrische achterklepopener is een uitkomst en met behulp van de kofferbaklift voor mijn scootmobiel lukt het mij om deze er zelfstandig in te zetten.” Berend Jan vult aan: “We hebben ook een omvormer geplaatst, zodat Anne zijn scootmobiel tijdens het rijden kan opladen. Dat is praktisch als je op vakantie gaat.”

Luxe uitstraling

Anne heeft niet alleen voor de noodzakelijke praktische aanpassingen gekozen, maar ook voor wat luxere elementen: “De jongens van A&S Vancare hebben de auto volledig gestoffeerd, er zijn ogen gemonteerd om dingen vast te zetten en de hemel met LED-verlichting bevalt ook heel goed.” Het oog wil ook wat en dat weet Anne als eigenaar van Pearle Opticiens Haren natuurlijk als geen ander. Anne: “Doordat de laadruimte volledig gestoffeerd is, is de wagen stiller en heeft hij een luxe uitstraling.”

“Ze regelen het!”

Hoe ervaart Anne het contact met A&S Vancare? “Met de jongens van A&S Vancare, zowel op kantoor als in de werkplaats, kun je rustig in de kroeg zitten, ze blijven gewoon en zijn gemakkelijk in de omgang. Je bent geen nummer. Dat maak ik elders wel anders mee. Ondanks het feit dat ze het best druk hebben, is er altijd persoonlijke aandacht. En als het nodig is, wordt mijn auto gehaald of gebracht. Wat er ook nodig is: ze regelen het!” Anne is tevreden. En de jongens van A&S Vancare niet minder: weer iemand -letterlijk- op weg geholpen door mobiliteit op maat te bieden. Op naar veel veilige kilometers!

Meer informatie over Pearle Opticiens Haren vindt u op: https://www.pearle.nl/opticien/haren-gr-brinkhorst