• A. Plesmanlaan 5
  • 9615 TJ Kolham
  • Bedrijvenpark “Rengers”
  • aan de A7 vlakbij Hoogezand
  • Telefoonnummer: (0598) 36 16 20
  • E-mail: info@asvancare.nl

Rolstoelcamper op maat voor de familie Stienstra

De rolstoelcamper voor Tom is klaar! Maandag zijn Jacques en Marga Stienstra samen met hun zoon Tom nog een laatste keer bij A&S Vancare langs geweest om te “passen”, dinsdag is de camper afgeleverd en vanaf vandaag kunnen ze samen op vakantie.

“Vanaf nu gaan we met de camper samen de wijde wereld in: van Callantsoog tot Spanje, en wie weet waar we nog terecht gaan komen!”, zegt Jacques enthousiast.

Tom

Tom is de zoon van Jacques en Marga. Tom heeft door zuurstofgebrek bij zijn geboorte een hersenbloeding opgelopen en is daardoor ernstig lichamelijk beperkt. Hij kan niet praten. Jacques en Marga communiceren met hem via zijn ogen: rechts kijken is “ja”, links is “nee” en omhoog kijken is “weet ik niet”.

De hele wereld al gezien

Jacques: “Tom heeft de hele wereld al gezien. Vanaf zijn geboorte gaan we al met hem op vakantie. Met het vliegtuig, de auto en de caravan, in Nederland, maar we zijn ook elk jaar wel een keer met hem naar het buitenland geweest.” Tom is met de jaren natuurlijk steeds langer en zwaarder geworden. Toch hebben Jacques en Marga hem steeds weten te verplaatsen. De laatste jaren ging dat echter steeds moeilijker.

Aanpassingen nodig

“Op een gegeven moment was het bijna geen doen meer om voor elke verschoning de hele caravan los te koppelen, Tom zelf uit de rolstoel te tillen en via het smalle caravandeurtje hem naar binnen te krijgen op het bed. Het werd nu echt te zwaar.”, geeft Jacques aan. De wens kwam naar boven voor een aangepaste auto. “ We hebben nog overwogen om de caravan aan te passen, maar we zijn blij dat we nu voor een rolstoelcamper op maat hebben gekozen. Daarmee zijn we veel mobieler”.

De keuze voor A&S Vancare

Via mensen uit het dorp die ook een zoon met een beperking hebben, hoorden Jacques en Marga van A&S Vancare. “Voor de gemeente hadden we vergelijkende offertes nodig voor de aanpassingen, maar wij hadden zelf ook nog andere wensen voor de camper. Edward heeft onze wensen en mogelijkheden geïnventariseerd, advies gegeven, tekeningen gemaakt en we zijn echt samen tot mooie oplossingen voor de aanpassingen gekomen. Bij A&S Vancare konden ook onze andere wensen gerealiseerd worden. Daarom hebben we deze rolstoelcamper op maat bij A&S Vancare gekocht.”

“Het contact is super!”

“Berend Jan heeft de camper helemaal voor ons opgebouwd en aangepast. Hij hield ons steeds op de hoogte van de voortgang, dat was heel prettig. We kregen foto’s en filmpjes toegestuurd en hij vroeg ons steeds wat we ervan vonden. Ook zijn we geregeld samen met Tom langs geweest om te “passen”. Als ik A&S Vancare moet omschrijven, zeg ik: professioneel, meedenkend en betrokken. Het contact is echt super!”

Tom geniet!

En Tom? “Tom is bezeten van autorijden. Dat was ook een van de redenen om voor deze rolstoelcamper te kiezen. De bedoeling is dat we veel gaan reizen.” En het was te zien dat Tom er plezier in had: toen hij met de rolstoellift de camper inging, had hij een grote glimlach op zijn gezicht. En in het zonnetje heeft hij al even van zijn nieuwe bed genoten. Wij wensen de familie Stienstra heel veel vrolijke en veilige kilometers samen!