• A. Plesmanlaan 5
  • 9615 TJ Kolham
  • Bedrijvenpark “Rengers”
  • aan de A7 vlakbij Hoogezand
  • Telefoonnummer: (0598) 36 16 20
  • E-mail: info@asvancare.nl

Rolstoelbus op maat (Mercedes V-klasse) voor familie Jongs

De familie Jongs kwam ooit bij A&S Vancare terecht voor de aanpassing van een stoel in hun Jeep. Nu heeft de familie gekozen voor een complete rolstoelbus op maat: onlangs is hun Mercedes V-klasse afgeleverd en kan het gezin in deze nieuwe auto weer samen op pad!

De heer Jongs gaat graag samen met zijn zoon Laurens op pad. Ritjes in de Jeep zijn favoriet. Naast de Jeep beschikte het gezin Jongs over een aangepaste Mercedes Viano. Toen deze aan vervanging toe was, informeerde de familie bij A&S Vancare naar de mogelijkheden voor het kopen van een rolstoelbus op maat. En die mogelijkheden waren er! Berend Jan Andringa legde het gezin de verschillende mogelijkheden voor en uiteindelijk hebben ze gekozen voor een Mercedes V-klasse.

Turny

Berend Jan: “Deze Mercedes V-klasse heeft een fictieve dubbele cabine; een tussenwand ontbreekt. Het is een veilige, comfortabele en fiscaal aantrekkelijke mobiliteitsoplossing voor rolstoelgebruikers, ook voor de familie Jongs. De bus is volledig aangepast: er zit een rolstoellift in, rolstoelvergrendeling en een “turny”, een draaibare passagiersstoel voorin die helemaal naar beneden kan. Zo kan Laurens vanuit de rolstoel gemakkelijk in en uit de auto komen.”

Alle knopjes uitproberen

De familie Jongs: “Laurens is helemaal enthousiast over de nieuwe auto. Hij zit nu zelfs liever in de Mercedes dan in de Jeep!” Laurens geeft blij aan: “Er zit een ‘visie’ in!”, een televisie, waarmee hij het navigatiesysteem bedoelt. Vader Jongs: “Laurens is nu bezig om alle nieuwe knopjes uit te proberen. En daar is hij nog lang niet klaar mee!” De familie Jongs is erg blij met de auto. Mevrouw Jongs: “Het is een geweldige auto, hij rijdt nog veel mooier dan de Viano. De lift is geruisloos, dat is ook erg fijn.” De familie Jongs is zeer tevreden: “Vanaf de eerste dag hadden we een goed gevoel bij A&S Vancare. We passen bij elkaar. Berend Jan is geïnteresseerd, denkt mee en krijgt alles voor elkaar. Bij A&S Vancare maken ze écht waar wat ze zeggen!”